Foto Peter Boer

 Elsbeth_Vernout_1.jpg

Elsbeth Vernout (1971) is theatermaker, performer en initiator van muziektheaterproducties. Ze is gefascineerd door persoonlijke verhalen en actuele en historische thema's. In haar werk combineert ze de drie richtingen waarin ze is opgeleid: journalistiek, antropologie en theater. In januari 2010 richtte ze Stichting Castel Bianco op, om haar theaterproducties te kunnen realiseren. Ze werkt samen met theatermaker/regisseur Selma Susanna en een wisselend team van geestverwante makers, vormgevers, acteurs en andere creatives. Bij haar voorstellingen neemt ze meestal historische en actuele thema’s als uitgangspunt. Dit resulteerde tot nu toe onder meer in de muziektheatervoorstelling ‘Gegijzeld’, naar aanleiding van de Molukse acties in de jaren zeventig en de solo ‘Deze en Genen’ en ‘Deze en Genen Speciaal’ over de zoektocht naar haar Indische roots.

Ze werkt samen met acteur, zanger en componist Frits Lambrechts en treedt met hem op met samen geschreven Nederlandstalige liedjes. Samen stonden ze in de voorstellingen 'Het Scheve Huis', 'Frits! Laten we lastig zijn' en 'Van Mojokerto tot Solo', allen gemaakt in samenwerking met Selma Susanna.

Ze geeft les in kleinkunst en schrijven, coacht jongeren die een speech houden bij het JongerenLagerhuis (BNN/VARA) en is huisdichter van televisiequiz de Slimste Mens. Samen met Martijn Grootendorst en Wendy Ripassa runt ze collectief Riboet Verhalenkunst. Riboet verbindt publiek met culturele instellingen en musea door middel van oral history en is ook ondergebracht bij Stichting Castel Bianco. Opdrachtgevers en partners zijn onder meer het Joods Historisch Museum, het Scheepvaartmuseum, het Indisch Herinneringscentrum en het Van Eesterenmuseum.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.